Σας καλωσορίζουμε στον κόσμο της Επιχειρηματικής Ευφυίας [Business Intelligence (BI)] | iFORM
5635
post-template-default,single,single-post,postid-5635,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,qode_popup_menu_push_text_right,footer_responsive_adv,qode-theme-ver-16.2,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

Σας καλωσορίζουμε στον κόσμο της Επιχειρηματικής Ευφυίας [Business Intelligence (BI)]

 

Στην εποχή του μεγάλου Όγκου Δεδομένων (Big Data) αλλά και στον δρόμο των επιχειρήσεων προς τον ψηφιακό μετασχηματισμό προσεγγίζουμε όλο και περισσότερο έννοιες ή/και τεχνολογίες οι οποίες μέχρι σήμερα ναι μεν ακούγονταν και δημιουργούσαν μια αίσθηση τεχνολογικής υπεροχής, ωστόσο θεωρούνταν μη προσεγγίσιμες, τουλάχιστον από την πλειονότητα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αποτελούν και τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας.

H Επιχειρηματική Ευφυία [Business Intelligence (BI)] είναι μια από αυτές που οι επιχειρήσεις την αντιμετωπίζουν με το δέος που προκαλεί το άγνωστο. Εξ αιτίας αυτού παρατηρείται μια δικαιολογημένη, κατά τα άλλα, δυσκολία στο να δοθούν απαντήσεις σχετικά με το αν χρειάζεται η επιχείρησή μου μια τέτοια τεχνολογία, τι θα μου προσφέρει ή τι θα βελτιώσει και ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να γίνει δυνατή η ενσωμάτωσή της στο επιχειρησιακό και ψηφιακό περιβάλλον.

Απλουστεύοντας τις έννοιες και «διαλύοντας τους μύθους» πρέπει να διευκρινίσουμε ότι η Επιχειρηματική Ευφυία (ΒΙ) είναι μια τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τη συλλογή, επεξεργασία και εμφάνιση με συγκεκριμένο τρόπο δεδομένων τα οποία βοηθούν τους επιχειρηματικούς χρήστες να παίρνουν τις πλέον ορθολογικές αποφάσεις. Έτσι εφαρμόζοντας τις μεθόδους της Επιχειρηματικής Ευφυίας μετασχηματίζονται τα δεδομένα σε σημαντικές πληροφορίες – με τη μορφή αναφορών – πινάκων εργαλείων – και με τον τρόπο αυτό οι επιχειρήσεις λαμβάνουν τις βέλτιστες αποφάσεις (decision making) οι οποίες πλέον δεν είναι προϊόν μόνο της κρίσης του ανθρώπου που τρέχει την επιχείρηση αλλά βασίζονται και τεκμηριώνονται από τα δεδομένα. Στην ουσία η υιοθέτηση της Επιχειρηματικής Ευφυίας συμβάλλει στην κεφαλαιοποίηση των διαθέσιμων ιστορικών δεδομένων.

Στην ελληνική και στη παγκόσμια αγορά υπάρχουν πολλές και αξιόπιστες πλατφόρμες  – λύσεις Επιχειρηματικής Ευφυίας (BI). Ωστόσο, για να εφαρμόσουμε τις τεχνολογίες της, η ικανή και αναγκαία συνθήκη είναι να μπορούμε να αξιοποιήσουμε ποιοτικά δεδομένα. Στη σημερινή εποχή του ανταγωνισμού έχει ιδιαίτερη σημασία το γεγονός ότι οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν έχουν την πολυτέλεια να επιβαρύνονται με πρόσθετο κόστος για να έχουν ποιοτικά δεδομένα. Για δε την επεξεργασία τέτοιων δεδομένων χρειάζονται τους ειδικούς τεχνικούς, συμβούλους & αναλυτές. Κατά συνέπεια για την ελαχιστοποίηση του κόστους  επιβάλλεται να αντλούν δεδομένα κατ’ ευθείαν από το Σύστημα Διαχείρισης Αποθεμάτων [Warehouse Management System (WMS)] ή το Σύστημα Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πόρων(ERP) αλλά και από άλλες εφαρμογές τα οποία να είναι ολοκληρωμένα, αναλυτικά, πλήρη, διαχρονικά και συνδυασμένα, δηλαδή ποιοτικά και άμεσα αξιοποιήσιμα δεδομένα.

Η iFORM Information Technologies με την ολοκληρωμένη λύση iLS Plus [WMS+ERP+EDI] ALL in ONE που προσφέρει, ικανοποιεί με τον καλύτερο τρόπο την συνθήκη των ποιοτικών δεδομένων. Τα απαραίτητα δεδομένα για την εφαρμογή μεθόδων Επιχειρηματικής Ευφυίας (BI) προκύπτουν χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία αφού όλες οι σχετικές πληροφορίες είναι πλήρως κωδικοποιημένες και επιπλέον τα δεδομένα του WMS είναι συσχετισμένα με τα δεδομένα του ERP.

Έτσι για παράδειγμα η ανάλυση και επεξεργασία των δεδομένων που σχετίζονται με τη λειτουργία του Picking, των παραδόσεων, της ανατροφοδότησης – αναπλήρωσης αποθεμάτων βάσει των πόρων της επιχείρησης, της σύνθετης σύγκρισης των καλύτερων ή πιο κοστοβόρων πελατών κ.λ.π., με ένα εργαλείο Επιχειρηματικής Ευφυίας (BI) γίνεται με τον πιο εύκολο και σχετικά απλό τρόπο και όχι με σύνθετες και δύσκολες διαδικασίες για τις οποίες χρειάζονται πολύ εξειδικευμένες γνώσεις, ανθρωποώρες, χρόνος και κόστος.

Εν κατακλείδι, η Επιχειρηματική Ευφυία (BI) μπορεί να γίνει προνόμιο κάθε επιχείρησης και να αποτελέσουν το κλειδί για την αποδοτικότερη λειτουργία ή την επέκτασή της αρκεί να διαθέτει τις κατάλληλες ψηφιακές υποδομές (πληροφοριακά συστήματα, εφαρμογές κ.λ.π.) που να του προσφέρουν ποιοτικές και επεξεργάσιμες πληροφορίες και όχι εκείνες που απλά καλύπτουν τις φορολογικές υποχρεώσεις και μια τυπική επιχειρησιακή λειτουργία.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.